"BAIKA"
Abadessans Dancing Freestyle
gim. 2012-03-06

Lietuvos Jaunimo Čempionė (LT JCH)

Latvijos Jaunimo Čempionė (LV JCH)

Lietuvos Čempionė (LT CH)

Estijos Čempionė (EST CH)

daugkartinė BOB ir BIG nugalėtoja 

Sveikatos tyrimai: HDA, ED0/0, akys CERF švarios, JDCM probable carrier, GM1 normal, IC normal, PRAprcd švari pagal tėvus

Baika mano pirmasis portugalų vandens šuo. Šios merginos laukiau apie gerą pusmetį – žinojau, kad viename seniausių Europos veislynų Abadessan planuojama pakartotinė vada. Tai yra veisėja pries keletą metų jau buvo sukergusi šiuos šunis, šuniukai gavosi puikūs, ir kas man svarbiausia, paaugusių šuniukų sveikatos tyrimai buvo absoliučiai švarūs. Būtent tokio šuns aš ir ieškojau. Tad gegužės viduryje jau plaukiau į Švediją. Čia nuostabiame laukiniame kalnų slėnyje gyvena Abadessan veislyno savininkė Sonja. 

Baika pateisino mano lūkesčius – ji yra įspūdingos išvaizdos, tvirtai sudėta ir visiškai sveika kalytė. Stebėti ją judant yra tikras malonumas – Baikos judesys lengvas, turintis didelę galią, spyruokliuojantis, neveltui kalbama, kad portugalų raumenyno sandara artima šunims sprinteriams. Tačiau labiausiai mane nustebino jos portugališkas charakteris – tokio protingo ir imlaus dresavimui šuns dar neteko sutikti. Baika tiesiog dega noru užsiimti bet kokia veikla kartu su manimi, būtent jos dėka įsimylėjau portugalų vandens šunis!

Baika turėjo dvi vadas, daugiau nebus veisiama.